Het project van depot Margo

logo depot Margo

Op de grote groenteveilingen in Vlaanderen zijn er overschotten van kwaliteitsvolle dagverse groenten. Deze groenten moeten gratis uitgereikt worden aan mensen in armoede via de voedselhulporganisaties. In andere provincies wordt daar veel gebruik van gemaakt, maar door de afstand is dat in Limburg niet het geval, ook al weten we dat veel Limburgse voedselhulporganisaties er van dromen om meer gezonde, verse groenten te kunnen verdelen aan de doelgroep.

Daarom starten Depot Margo en KOMOSIE vzw in samenwerking met de BelOrta-veiling uit Sint-Katelijne-Waver en de provinciale Raad Sint-Vincentius een proefproject waarbij verse groenten van BelOrta door Depot Margo naar Limburg vervoerd worden.

De groenten worden bij Depot Margo in de koeling bewaard en via de Schenkingsbeurs aangeboden aan de deelnemende voedselhulporganisaties. Zij worden hiervan automatisch per mail verwittigd en kunnen de gewenste producten en hoeveelheden reserveren en deze op het afgesproken tijdstip ophalen bij Depot Margo.

Het pilootproject liep van eind april tot einde juni 2016. Na een zeer positieve evaluatie werd het project verdergezet en uitgebreid en wordt er ook samengewerkt met de Voedselbank van Limburg.